söndag 11 maj 2008

Juntan i Burma har för länge sedan förverkat sin rätt till all form av respekt.

Juntan i Burma har för länge sedan förverkat sin rätt till all form av respekt. När man behandlar sin egen befolkning på ett sådant respektlöst och oansvarigt sätt, där man bara ser till sina egna intressen och kallt bara tittar på när stora delar av den egna befolkningen går under, har man förverkat sin rätt att leda och styra sitt land. Världens regeringar borde inse detta och mot vad denna junta än säger, gå in med hjälpinsatser för att rädda dessa värdefulla människor från en säker död och stort mänskligt lidande. För att detta skall kunna ske måste det samtidigt med hjälpen också följa med skydd av militär art. När sedan hjälpen kommit fram så måste juntan avsättas och ett arbete för återuppbyggnad ske. Allt detta för att rädda och värdera oskyldiga medborgare som hamnat under detta tyranniska välde.

Problemet är att världens länder nog inte kan komma överens. Det är bara att se på hur FN fungerar idag. Problemet är också att många av de länder som skall vara med och bestämma i FN idag är utpräglade diktatoriska.

Det är alltid den vanliga befolkningen som kommer i kläm när diktaturer med sina despoter skall försvara och befästa sin egen makt och säkerhet, vare sig man är högerjunta, Islamistisk diktatur (ala Iran) eller kommunistdiktaturer.

Källa: Dagen SvD

Inga kommentarer: